Turnen

Turnen selectie A

€16,75 p.m.

Excl. bondscontributie en wedstrijdgeld

Blink jij uit op de recreatieve gym? Ben jij een durfal en gemotiveerd om moeilijke onderdelen onder de knie te krijgen? Een aantal keer per seizoen wordt er door de trainster gekeken wie in aanmerking komen voor een turntest. Tijdens deze test  wordt gekeken of jij het in je hebt om een goede turnster te worden.

Soepel, vlot, technisch perfect en nog altijd met veel plezier.Zo voer je als turnster op de toestellen je oefeningen uit. Je traint om steeds leniger en soepeler te worden.

Die souplesse heb je nodig op sprong, brug, balk en vloer. Hier doe je, als je jonger bent, voorgeschreven oefeningen op. Deze oefeningen bestaan uit basis (turn)onderdelen, zoals een handstand, radslag, salto’s, en dansonderdelen om het geheel tot een mooi resultaat te brengen. Een aantal keer per seizoen laat je deze oefeningen zien op een wedstrijd. Je turnt dan tegen meisjes die even oud en even goed zijn. Deze wedstrijden vinden plaats in de regio Zuid-Oost Friesland.

Zodra je ouder wordt krijg je steeds meer vrijheid in het samenstellen van je oefening. Zo kun je precies dat laten zien waar jij goed in bent.

Afhankelijk van het niveau waarin je wordt ingedeeld train je 2 tot 5 uur per week.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw