Turnen

Turnen selectie A

€15,25 p.m.

Blink jij uit op de recreatieve gym? Ben jij een durfal en gemotiveerd om moeilijke onderdelen onder de knie te krijgen? Een aantal keer per seizoen wordt er door de trainster gekeken wie in aanmerking komen voor een turntest. Tijdens deze test  wordt gekeken of jij het in je hebt om een goede turnster te worden.

Soepel, vlot, technisch perfect en nog altijd met veel plezier.Zo voer je als turnster op de toestellen je oefeningen uit. Je traint om steeds leniger en soepeler te worden.

Die souplesse heb je nodig op sprong, brug, balk en vloer. Hier doe je, als je jonger bent, voorgeschreven oefeningen op. Deze oefeningen bestaan uit basis (turn)onderdelen, zoals een handstand, radslag, salto’s, en dansonderdelen om het geheel tot een mooi resultaat te brengen. Een aantal keer per seizoen laat je deze oefeningen zien op een wedstrijd. Je turnt dan tegen meisjes die even oud en even goed zijn. Deze wedstrijden vinden plaats in de regio Zuid-Oost Friesland.

Zodra je ouder wordt krijg je steeds meer vrijheid in het samenstellen van je oefening. Zo kun je precies dat laten zien waar jij goed in bent.

Afhankelijk van het niveau waarin je wordt ingedeeld train je 2 tot 5 uur per week.

Turnen selectie B

€15,25 p.m.

Selectie B training is een extra uur naast het recreatieve gymnastiek/ streetdance/freerunning uur. Dit is voor een ieder die wat meer richting het turnen wil gaan. Ook is het voor sommigen een opstart geweest om door te stromen naar de selectie A. 

De les bestaat uit, warming-up, rekken en strekken plus krachttraining, en daarna twee of drie toestel onderdelen. De training is er op gericht om de basis elementen van het turnen goed onder de knie te krijgen zoals handstand, radslag, goede afzet vanuit de trampoline waardoor een hurksprong veel sneller gesprongen zal worden. Balanceren op de balk, duikelen en zwaaien aan de brug etc.
Ook kun je meedoen aan wedstrijden, dit is een vrije keuze dus geen verplichting.

Lijkt het je leuk om een nieuwe uitdagingen aan te gaan en je bent tussen de 6 en 11 jaar kom dan vrijblijvend een keertje langs op vrijdags van 15.30 tot 16.30 uur in de gymzaal te Akkrum.