Bestuur & Contactleden

G.V. Hercules start per 7 oktober weer met bewegen voor ouderen in Aldeboarn van 18.30 tot 19.30 uur in de gymzaal van OBS de Boarne.

Sep 19, 2020

G.V. Hercules start per 7 oktober weer met bewegen voor ouderen in  Aldeboarn van 18.30 tot 19.30 uur in de gymzaal van OBS de Boarne.

 

Dat meer bewegen goed is weten we allemaal wel. Maar wist u ook dat bewegen bij de G.V. Hercules ook ontzettend gezellig is? Geen saaie apparaten en wisselende deelnemers maar een vaste groep bekenden, waar u erg veel lol mee hebt terwijl de leidster ervoor zorgt dat u verantwoord blijft bewegen.  

 

Vijf voordelen: meer beweging bij ouderen  

1. Bewegen bevordert mentaal welbevinden.
Bewegen is goed voor mensen: het activeert lichamelijke en geestelijke processen. En het geeft niet alleen meer energie, maar biedt ook een kans om andere mensen te leren kennen en of als het maar even kan er eens op uit te gaan. Ouderen kunnen hun zelfstandigheid behouden door meer in beweging te blijven.

2. Bewegen voorkomt vallen. 
Ouderen die in beweging blijven, vallen minder vaak dan ouderen die niet of nauwelijks bewegen. 

3. Bewegen helpt tegen depressieve klachten.
Door beweging voel je je beter. Je slaapt beter en krijgt meer eetlust.

4. Bewegen en dementie.
Bewegen is goed voor mensen met dementie. Veel onderzoeken hebben dit al aangetoond. Door te bewegen breng je de hersenen ook in beweging. Daarmee kun je de dementie niet stoppen, maar wel vertragen en de omstandigheden verbeteren.

5. Bewegen is goed bij overgewicht.
Bij een verandering van de leefstijl is ook meer beweging essentieel om overgewicht terug te dringen.

 

Bent u 50 +, kom dan gerust langs voor twee gratis proeflessen!