Wedstrijden & Uitslagen

G.V Hercules tweede en derde bij FK groepsspringen D

Nov 18, 2019

 

G.V Hercules tweede en derde bij FK groepsspringen D

 

In Nieuwehorne werd zaterdag 16 november de Fries Kampioenschap groepsspringen gehouden. Twee teams van G.V Hercules hadden zich op in totaal 6 toestellen geplaatst.

Het team Hercules Junior D (Esmay en Malou Blom, Marijke Henning, Jesca Dekker, Iris Elsinga, Mette Alkema. Femke Haanstra en Freya Goerres) mochten hun kunnen laten zien op de onderdelen lange mat, minitrampoline valmat, plank kast en minitrampoline springtoestel.

Op het onderdeel lange mat en minitramp springtoestel lieten zij een mooie oefening zien. Ze eindigden  hierbij op een mooie vijfde plaats.
Op het onderdeel minitrampoline valmat werd er netjes en op tempo gesprongen. Op dit toestel werden zij dan ook gedeeld tweede.

Het laatste toestel onderdeel, plank-kast  Hier ook een mooie verzorgde oefening met veel tempo en erg netjes alles afgewerkt. Dit resulteerde in een derde plaats op het podium.

Namens Hercules was er ook nog een Jeugd D team.

Het team Hercules Jeugd D (Benthe v.d Berg, Eva Streekstra, Ruth v.d Wal, Jiska Waringa, Devi Otten, Ylse Jager, Sigrid v.d Meer, Marije Elgersma en Marit Dragstra) had zich geplaatst voor de onderdelen minitrampoline valmat en plankoline kast.

De jeugd groep mocht starten met het onderdeel plankoline kast.. Zij lieten een keurige oefening zien. De concurrentie was ook erg sterk en aangezien de jeugd groep dit jaar voor het eerst in deze samenstelling sprong was een zevende plaats het meest haalbare.
Op minitrampoline valmat werden wat foutjes gemaakt waardoor zij eindigden op de zevende plek .

Met maar liefst twee podiumplekken sluiten we de dag af. Het was een geslaagde maar vooral gezellige ochtend!