G.V Hercules

Succesvolle finale in Ahoy te Rotterdam

Jun 25, 2019

22 juni op naar Dutch Gymnastics te Rotterdam Ahoy

In de vroege ochtend van 22 juni vertrokken er 8 turnsters, 1 juf en 16 supporters richting Rotterdam waar de Nederlandse kampioenschappen individueel springen plaats zou vinden. Het beloofde een prachtig uitje te worden omdat er meerdere takken van de turn sport zouden worden uitgeoefend. Er was een meet en greet met Lieke Wevers, er werd op topniveau geturnd zowel door de heren als dames, er werd gedanst , acrobatiek, trampoline springen en individueel springen. In ronde 1 moesten onze senioren ( Emma, Nynke en Melissa) in actie komen op minitramp springtoestel, ze moeten hier drie verschillende sprongen laten zien waar ze op beoordeeld worden. Eindresultaat was een 7e,4e en 9e plaats. Het 2e onderdeel voor de senioren was Minitramp valmat hier eindigden de dames allemaal achterelkaar, Nynke 5e, Melissa 6e en Emma 7e . De verschillen waren minimaal! Als laatste onderdeel voor de senioren was airtrack, hier deden Nynke en Melissa aan mee, ze moeten hier 2 verschillende series laten zien waar minimaal 3 onderdelen achterelkaar gesprongen wordt en maximaal 5. Nynke eindigde weer net buiten de medaille en werd keurig 4e en Melissa eindigde op de 9e plek.

In deze ochtend wedstrijd moesten de jeugd springsters , Malou, Freya, Janna en Lindy ook in actie komen. Deze jeugdturnsters kwamen ook op dezelfde onderdelen uit als de senioren. Ook zij moesten starten met minitramp springtoestel. De turnsters met de juf hadden er voor gekozen om deze keer wat meer risico te nemen door wat moeilijkere sprongen uit te voeren. Bij de ene pakte dit wat beter uit dan bij de ander. Lindy eindigde op een 5e plek, Malou en Janna samen op de 13e en Freya op de 21e.  Minitramp valmat eindigden de meisjes op de 14e plek voor Lindy en Janna, Malou op de 21e en Freya op de 24 e plek. Tot slot voor de jeugd het onderdeel airtrack, weer twee series van 3/5 sprongen achterelkaar.  Lindy sprong als enige van de club een serie van 5 onderdelen, en dit ging haar super goed af ze had een mooi tempo in de serie en alles was mooi strak en hoog. Haar 2e serie ging ook super goed en dat bleek in de eindscore ook zo. Bij de prijsuitreiking mocht zij plaats nemen op het erepodium om de zilveren medaille in ontvangst te nemen. 2e van Nederland bij de Jeugd C. Malou eindigde op de 25e plaats en Janna eindigde op de 26e.

De senioren en jeugd turnsters waren om 13.00 uur allemaal klaar met hun wedstrijd en konden zo mooi in alle hallen gaan kijken en zelf sporten en natuurlijk met Lieke Wevers op de foto!

Dit was niet het geval voor Sanne, junior turnsters, zij moest nu in de middag wedstrijd in actie. Juf Jitske moest haar weer even oppeppen want ze was door het lange wachten en slenteren een beetje sloom geworden. Maar na een goede warming up was Sanne er klaar voor. 1e onderdeel minitramp springtoestel, een paar kleine stapjes bij de landing en wat weinig afduw van de armen waren de enigste kleine foutjes, Sanne eindigde op de 7e plek. Bij minitramp valmat ging het bij sprong drie mis, Sanne had te veel vaart en haar voeten schoten onder haar door waardoor ze de landing niet kon op vangen en viel achter over. Jammer maar helaas, het zijn moment opnames en het moet in een keer goed. Sanne eindigde hierdoor op de 29e plek. Deze val snel vergeten en je weer concentreren op je laatste onderdeel, airtrack. Sanne was gebrand om de wedstrijd goed af te sluiten en dat deed ze dan ook, ze sprong twee prachtige series en eindigde hiermee op de 6 plaats. Een geweldige afsluiting van dit lange wedstrijd seizoen. Supporters bedankt voor jullie steun en Jolanda en Chantal bedankt voor jullie vrijwilligers werk deze ochtend in Ahoy.

Jitske Brouwer